keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Aurora skies


Ensimmäistä kertaa elämässäni näin revontulia, ku viime yönä niistä sai nauttia jopa Etelä-Suomessa. Vaikka oonkin Lapissa käynyt, ni oon tullut siihen tulokseen, että revontulet on turistifirmojen propagandaa, koska niitä ei ikinä ole missään. Noh, ajettiin kuitenkin siskon kanssa Maskun hiekkakuopille ihan ex-temporena ja kateltiin aaltoilevaa taivasta. Rikoin kamerani jalustan, mut kai se oli sen arvosta? Perjantaina on lähes täydellinen auringonpimennys luvassa, suosittelen. On se luonto niin ihmeellinen.


14 kommenttia:

 1. oumai kuinka upeita kuvia taas kerran.., lumoavia noin revontulet kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo oli kyl aiva uskomattoman siistejä, vaik Turun valosaasteet oliki aika dominoivat

   Poista
 2. Hei, aivan mahtavia kuvia huh!!!!!
  Voisitko vähän hjälpää, ku itekki oon menos jos huomenna vielä näkyisi noi revontulet, niin opettelee ottaa kuvia niistä!! Elikkäs millä arvoil kannattaa ottaa nää, niinku valotus, ISO ym...? :oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mul oli valotus suunnilleen 10-15 sekuntia, aukko f4, ISO1600 ja tarkennus äärettömässä. Vahva suositus jalustalle! Ja jos sulla on linssissä jotain suojia tai suotimia, niin ota ne pois, ne vääristää valoa.

   Poista
 3. Tosi vaikuttavia kuvia! Nuo sun puunlatvahommeliinit jotenkin lämmittää mun sydäntä, kun yleensä näkee vaan niitä perinteisen maisemakuvan muotoisia ja suuntaisia otoksia revontulista. Luulen että itekkin kyllä jos saisin tilaisuuden kuvata revontulia, olisin itse ilmiöstä niin innoissani että unohtaisin ajatella, että mitä mää niihin kuviin oikeasti haluan, ja ottaisin vaan semmoisia "siinä ne nyt sitten on (!!!)" kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla
   Joo otin ihan tarkotuksella vähän erilaisia, just siks että tiesin että facebook täyttyisi seuraavana päivänä sillasista ihan "peruskuvista". :D

   Mut joo oli se ilmiönä kyllä hieno, ihanku joku olis kaatanu maalia taivaankannelle. Helpommassaki tilanteessa olis voinu jäädä toimettomaksi

   Poista
  2. Tärkeintähän on myös osata nauttia itse tilanteesta, eikä keskittyä pelkästään kameralla räpeltämiseen

   Poista
 4. Aivan mahtavia kuvia ! Hitto ku en ite jaksanut nousta noita kattomaan :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan ne nyt nähtävä; melkeen once in a lifetime! :D

   Poista
 5. Wou, upeita! Toi eka kuva varsinki kiinnittää heti huomion, kivan erilainen näkökulma niihin perustylsiin maisemataivas kuviin verrattuna (:

  Mulla ois sulle pari kysymystä ni pistän nyt tähän samaan syssyyn.
  Muistaakseni sä päädyit nimittäin opiskelemaan sinne Lahteen, mut mikäs sen linjan nimi olikaan? Ootko siellä edelleenkin, vai mitä oikeen duunaat?
  Tai kun mä oon miettiny et jos hakisin sinne nyt opiskelemaan, ja haluisin vähän kuulla et millaset fiilikset siitä paikasta on sulle jääny, silleen ihan yleisesti vaikka se ala ei tainnukaan ihan iskee jos en väärin muista? Onks ne tilat ja ihmiset jees, vai onks tosi ankeeta?
  Ja asuitko ihan Lahessa, vai kuinka pitkä koulumatka sulla oli? Kun oon miettiny et pitäiskö sit muuttaa just Lahteen ja et löytyyks sieltä edes ihan ok kämppiä.

  huh, tässä nyt oli näitä, ois ihan superii jos jaksat vaivautuu selostaa mulle jotain siitä paikasta, oon nimittäin aika epävarma mun kouluunhakemisten suhteen :D ja jos muistan pieleen etkä ollukaa Lahdessa ni tää on nyt vähän awkward ja voisit ihan vaan mun mieliks keksii jotain hupaisia vastauksia etten oo ihan nolo. thänk juu (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Autssss ::DDDDDDD Jooh elikkäs en ikinä päässy Lahteen, kerran tosin pääsykokeisiin :D:D. Opiskelen täl hetkellä kulttuurituotantoa Turun Humanistisessa AMK:ssa. Koulumatka on aika pitkä, noin 20 km, koska se koulu on keskellä metsää. Tänä vuonna yritän jälleen Lahteen.

   Lahdesta voin kertoa että kauhea paikka kaupunkina, mut koulusta on jäänyt ihan kiva kuva. Kulemma hyvä ilmapiiri. Tosin pääsykokeissa suurin osa opettajista vaikutti semisti nirppanokilta. Onnea hakuun, mulla on tulevaisuus yhtä auki ku sulla!

   Poista
  2. oh well.. :D
   kiitos kuitenki ja tsemppii hakemiseen sulleki! (:

   Poista
 6. vau miten siistejä kuvia!!! hitto ku ite nukuin noitten revontulien ohi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanni! Itekään en olis kyllä halunnu missata, mut kai niitä vielä joskus uudestaan tulee! :D

   Poista