perjantai 20. toukokuuta 2016

Metsänpeitto





Metsänpeitto on suomalaisen uskomuksen mukaan paikka tai tila, johon luonnossa kulkeva ihminen voi joutua. Tarun mukaan tuttu metsä voi muuttua täysin tunnistamattomaksi, nurinkuriseksi ja äänettömäksi. Metsäänpeittoon joutunut katoaa myös kokonaan muiden ihmisten näkyvistä.
 
 
Joku pääsee tilasta pois itsestään, joku taas loitsujen avulla – osa katoaa iäksi.

 ///

Oon jo pitkään ollut hyvin kiinnostunut suomalaisesta kansanperinteestä ja mytologiasta. Tämän kesän ja syksyn aikana ajattelinkin paneutua siihen kuvien kanssa hyvällä tarmolla.


Malli: minä
Assistentti: Elisa Tamminen 

 


 

11 kommenttia:

 1. Tämä on kerrassaan upea kuva! Lisää suomimytologiaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana ku tästäki kuvasta ja tekstistä tulee jotenki mystinen fiilis, ja sit muistat sen snäpin tästä... 5/5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha niin se totuus on tarua ihmeellisempää :D:D

   Poista
 3. Mut miksi se kuulostaa niin houkuttelevalta?

  Samankaltasia ideaoita tullu pyöriteltyä päässä. Must tuntuu et tää kiinnostus kansanperinteeseen ja mytologiaan on nousussa ja oon jotenkin innoissani siitä.

  Niin joo, on tää kuvakin, tietty, ihan mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiseen maailmaan jumiutuminen vai? En osaa sanoa, itelläkin välillä sillanen olo, että vois muuttaa loppuelämäksi menninkäisten maailmaan.

   Oon jo pitkään kanssa ajatellut näitä juttuja ja mietiskellyt visioita. Ja selvästi monet muutkin miettii näitä, monilla keskustelufoorumeilla koko ajan enenevissä määrin tällaisia juttuja.

   Kiitos kehuista!

   Poista
 4. Tää on kuvana ja tekstinä aivan mahtava !

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, samanhenkisiä ihmisiä täällä! Valokuvauksen myötä myöskin tullut mietittyä luontoa monesta näkökulmasta, tuo tietty myyttisyys yksi niistä. Taianomaisuus. Tää on tosi hyvä idea, jään kuulolle. Tulin äsken yöpyöräilyltä, piti pysähtyä hiekkatielle ihastelemaan kun käki kukkui ja siili taapersi kanssani samaa tietä.

  VastaaPoista
 6. Ai niin! Ja sen voisi vielä sanoa, miten hauskasti sattui kun siinä kukuntaa kuunnellessa katsoin vastapäätä olevaa vanhaa kuusimetsää, jotenkin inspiroiduin metsästä ja ajattelin, että tuollasesta vanhasta metsästä sais hyviä kuvia. Siinä kattelin ja mulla tuli jostain tämä blogi mieleen. Klikkasin saavuttuani itseni tänne ja luen metsänpeitosta. Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi ja sen luonto on parasta, se yllättää aina ja jaksaa inspiroida.
   Mut aikamoinen sattuma kyllä, haltiat varmaan ohjasi sut mun sivulle!!

   Mut joo, oon tässä jo jatkanu tätä hommaa jo jonkin aikaa, mut en oo vaa jaksanu laittaa tänne blogin puolelle. Kuoleva media :(

   Poista